Inschrijven

Op zoek naar een goede tandarts in putten? Wacht niet langer en schrijf u in bij Backelandt & van der Krift. We staan graag voor u klaar.

Open dag Gezondheidscentrum 27 sept 2014

GZC foto

De Puttenaer 22-09-2014

PUTTEN – Wat veel mensen niet weten is dat in het Gezondheidscentrum aan de Engweg veel medische en paramedische disciplines gehuisvest zijn. Op zaterdag 27 september is er een open dag van 11.00 – 15.00 uur waar iedereen een kijkje achter de deuren van het Gezondheidscentrum kan komen nemen.
Waar het nu heel “hot” is om een Gezondheidscentrum te starten, wist men er aan de Engweg al in 1982 één te creëren. Oorspronkelijk begonnen met ongeveer vijf disciplines, hebben door de jaren heen steeds meer medici en paramedici zich weten te vestigen in het centrum. Sommige praktijken worden inmiddels voortgezet door de tweede generatie. Doel van de open dag is om bezoekers te laten zien wat het Gezondheidscentrum in huis heeft. Momenteel zijn de volgende disciplines vertegenwoordigd: apotheek Mediq, artsen, bureau jeugdzorg, centrum voor jeugd en gezin, consultatiebureau, diëtiste, fysiotherapie, fysiomove, gemeentelijke gezondheidsdienst, huisartsenlaboratorium, Icare , maatschappelijke dienstverlening MD Veluwe, MEE Veluwe, mondhygiënisten, oefentherapie Cesar, Pedicuren, Podotherapie, Psychologen, Tandartsen en een Tandtechnisch laboratorium.
Op verschillende plekken kunnen bezoekers van de open dag terecht voor demonstraties, informatie over behandelingen, het laten bepalen van het bloedsuikergehalte, een huidanalyse laten uitvoeren of vragen stellen over medicijnen. In het gebouw zullen ook enkele kraampjes opgesteld staan. Icare vertegenwoordigt door middel van een kraam de afdeling Verpleging &
Verzorging, de Ledenvereniging van Icare, Apetito maaltijden service, Kraamvogel kraamhulp, VHT thuisbegeleiding en Medipoint hulpmiddelen. Ook de heer Piet van der Wal van ReActief zorghulpmiddelen B.V. is aanwezig met enkele scootmobielen die getest kunnen worden.
Als gevolg van het inwerking treden van de nieuwe regelgeving per 1 januari 2015 gaat er veel veranderen in de gezondheidszorg en is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Door de Gemeente Putten wordt een informatiestand verzorgd waar bezoekers met al hun vragen als het gaat om de Wet Maatschappelijke Ondersteuning terecht kunnen